Міністр культури Франції заявив, що деякі державні мистецькі школи “перебувають у кризі” і потребують закриття.

Міністр культури Франції заявив, що деякі державні мистецькі школи “перебувають у кризі” і потребують закриття.

Міністр культури Франції Рашида Даті заявила, що кілька державних мистецьких шкіл перебувають у критичному стані, і їх, можливо, доведеться закрити через брак фінансування. Вона наголосила, що ці школи більше не можуть забезпечувати належну якість навчання.

Під час виступу перед Національними зборами Даті підкреслила необхідність завершити політику обмеженого фінансування, оскільки це лише погіршує ситуацію та призводить до неефективного використання державних коштів. Вона також додала, що важливо забезпечити рівні можливості для успіху в мистецьких школах та відкритий доступ для всіх.

У Франції функціонує 99 державних навчальних закладів у сфері культури й мистецтва, з яких 43 — школи образотворчого мистецтва. Міністерство культури безпосередньо керує 10 з них, тоді як 33 перебувають під регіональним управлінням.

Даті також зазначила, що остаточні рішення щодо закриття шкіл не приймаються лише Міністерством культури, а потребують оцінки відповідних органів. Наразі триває розробка плану з реформування вищої освіти у сфері мистецтв.

У березні минулого року колишня міністерка Ріма Абдул Малак схвалила термінову допомогу для 33 регіональних мистецьких шкіл, де навчаються 8400 студентів. Однак деякі з цих установ, незважаючи на урядову підтримку, продовжують перебувати у важкому стані, зазначила Даті.

Джерело: www.euronews.com

Ділись своїми роботами та отримуй миттєві бонуси!

Маєш корисні навчальні матеріали, які припадають пилом на твоєму комп'ютері? Розрахункові, лабораторні, практичні чи контрольні роботи — завантажуй їх прямо зараз і одразу отримуй бали на свій рахунок! Заархівуй всі файли в один .zip (до 100 МБ) або завантажуй кожен файл окремо. Внесок у спільноту – це легкий спосіб допомогти іншим та отримати додаткові можливості на сайті. Твої старі роботи можуть приносити тобі нові нагороди!
Нічого не вибрано
0%

Оголошення від адміністратора

Антиботан аватар за замовчуванням

Подякувати Студентському архіву довільною сумою

Admin

26.02.2023 12:38

Дякуємо, що користуєтесь нашим архівом!