У яких країнах Європи проживає найбільше освічених людей?

У яких країнах Європи проживає найбільше освічених людей?

У країнах Північної Європи та Балтії спостерігається вищий рівень освіти серед населення, і найбільш освіченими є жінки.

Освіта завжди відігравала ключову роль у забезпеченні конкурентоспроможності при пошуку кращих робочих місць та ресурсів.

Згідно з наявними даними, рівень вищої освіти серед дорослого населення Європи варіюється залежно від країни.

Середньо по ЄС, близько третини дорослих віком 25-74 років мають вищу освіту, отриману у державних і приватних університетах, коледжах, технікумах та професійних навчальних закладах.

Освітній рівень залежить також від віку та статі.

Які ж країни лідирують за рівнем вищої освіти в Європі та як відрізняються освітні показники в різних країнах? Видання Euronews Next аналізує дані.

Як класифікуються рівні освіти? Є три рівні: низький (менше середньої освіти), середній (середня освіта) та високий (вища освіта).

Згідно з класифікацією Євростату, вища освіта включає навчання у державних та приватних університетах, коледжах, технікумах та професійно-технічних училищах.

У 2022 році 31,8% осіб віком 25-74 років в ЄС мали вищу освіту. Від 17,4% у Румунії до 49,8% в Ірландії.

У країнах Північної Європи та Балтії частка випускників перевищує середній рівень по ЄС, зокрема Швеція та Норвегія займають третє і четверте місця з понад 45% випускників вищих навчальних закладів.

У Великій Британії 43,5% населення мають вищу освіту, що перевищує показники країн Великої четвірки ЄС, серед яких найвищі дані у Франції (38,2%).

Натомість в Італії та Румунії частка випускників найнижча – 18,5% та 17,4% відповідно.

У кількох країнах частка людей із професійною освітою є досить високою. Наприклад, у Чехії вона складає 63,9%, у Польщі – 52,2%, у Німеччині – 47,4%.

Освітній рівень значно вищий серед молоді. У 2022 році 42% населення віком 25-34 років мали вищу освіту, варіюючи від 24,7% у Румунії до 62,3% в Ірландії.

Жінки більш освічені, ніж чоловіки: серед населення віком 25-34 років 47,6% жінок мали вищу освіту, порівняно з 36,5% чоловіків.

Частка населення з вищою освітою продовжує зростати, і в ЄС вона збільшилася з 19,1% у 2004 році до 31,8% у 2022 році.

Навчання впродовж життя залишається важливим компонентом, адже багато дорослих потребують підвищення своїх кваліфікацій, особливо в умовах цифровізації та автоматизації ринку праці.

Джерело: euronews.com

Ділись своїми роботами та отримуй миттєві бонуси!

Маєш корисні навчальні матеріали, які припадають пилом на твоєму комп'ютері? Розрахункові, лабораторні, практичні чи контрольні роботи — завантажуй їх прямо зараз і одразу отримуй бали на свій рахунок! Заархівуй всі файли в один .zip (до 100 МБ) або завантажуй кожен файл окремо. Внесок у спільноту – це легкий спосіб допомогти іншим та отримати додаткові можливості на сайті. Твої старі роботи можуть приносити тобі нові нагороди!
Нічого не вибрано
0%

Оголошення від адміністратора

Антиботан аватар за замовчуванням

Подякувати Студентському архіву довільною сумою

Admin

26.02.2023 12:38

Дякуємо, що користуєтесь нашим архівом!